Bejelentés


Kulturális csemegéző Élmények és vélemények


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Tévedések vígjátéka

Thália Színház előadása Füelekn, 2016. november 5-én

A korinthoszi hajóst vonja felelősségre a herceg. Nem fizetett megfelelő adót a kereskedésért. Az idegen elmondja történetét. Született két iker fia, amikor hajóra szálltak a feleségével. A hullámok elragadták a családját. Nádasdi Péter játsza az ikerpárt. Benkő Géza játsza a szintén iker szolgáit. Az egyik ikertestvérnek (Nádasdi) egy csípős nyelvű, nagyszájű felesége van, aki a nővérével lakik. Hívják haza ebédelni az urat, de az ikertestvére jelenik meg, a szintén idegen szolgával. Beleszeret a „sógornő“-be. A másik testvér egy gazdag nagyúr, aki vastag aranyláncot rendel az aranyművesnél. Elküldi a szolgáját, tudja meg, mikor evez ki a legközelebbi hajó.

Gárdonyi Géza :

Annuska

Az egri Gárdonyi Géza Színház előadása 2014. október 28-án, Salgótarjánban I.felvonás Annuska egy falusi udvarház kertjében beszélget a barátnőjével, Sáírikával. Eközben a szolgálólány hallgatózik a kulcslyuknál. Kiderül, hogy Annuska szülei beszélgetnek a jövendőbeli vejükről, Balog Miklósról, aki nemsokára a három lányuk közül a legnagyobbat, Annuskát fogja felelségül venni. Megjelennek a család ismerősei : köztük Balog Miklós neevelőapja,egy szerzetes barát, valamint a falu plébánosa. Annuska áradozik Sárikának a zárdai iskoláról, ahová őt beíratták, s elárulja hogy szerzetes nővérnek apácának készül. Megjelenik hamarosan Balog Miklós is, Annuska gyerekkori játszótársa. Annuska levelet vár a prépost bácsi rokonjuktól, hogy felveszik-e őt a zárdába. Miklós udvarol Annuskának , Sárikának pedig a falusi kántor tanító tetszett meg. Miklóst nagyon megszidja nevelőapja, hová tette az eszét, amikor belebolondult egy nőszemélybe, mert a nevelőapa egy megrögzött agglegény. Annuska elárulja a plébánosnak, hogy apáca akar lenni. II. felvonás Megérkezik a levél a prépost bácsitól, hogy Annuska azonnal beléphet a kolostorba. Az írást a szülők olvassák el. Benne áll, hogy 200.000 koronát kap, amint átlépi a zárda kapuját. Ezen nagyon elgondolkodnak a szülők, mert háromszoros jelzálog van az egész birtokon. Miklós megszidja a barátját, a kántort, hogy miért nem kezdett el udvarolni Sárikának. Ezután a cserfes szolgálólány elárulja a két barátnőnek, hogy most már nagyon szívesen elengednék a szülei a zárdába Annuskát.A lány most már egyltalán nem örül a hírnek. Megjelenik a prépost bácsi az idős kedves nővérrel, hogy azonnal viszik a zárdába a lányt. A kántor egy kisebb félreértés után összejön Sárikával, legvégül pedig Anuska hosszú csókot vált Balog Miklóssal.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!